2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Edukacinė veikla "Vilko socializacija" Bražuolės bibliotekoje

Socializacija – tai visuomenės kultūros perteikimas vaikams ir kitiems asmenims, siekiant, kad jie sėkmingai įsilietų į visuomenę. Tai sudėtingas procesas, kurio metu individas įsijungia į visuomenę, perima jos sukauptą patirtį, socialines vertybes, normas, išmoksta prisitaikyti aplinkybių įvairiais gyvenimo periodais. Socializacija ypač didelę reikšmę atlieka vaikystėje, nes būtent tada susiduriama su naujomis, nepažįstamomis situacijomis. Vaiko socializacijos procesą veikia ne tik artimiausios aplinkos veiksniai (šeima, ugdymo įstaiga, draugai), bet ir įvairios visuomeninės įstaigos.

Bražuolės kaimo bibliotekininkė Virgilija Michejeva aktyviai bendradarbiaudama su Bražuolės lopšelio-darželio bendruomene, ne tik skatina vaikų domėjimąsi knygomis, bet ir organizuoja pažintines, edukacines veiklas. Balandžio 17 d. vyresniuosius darželio ugdytinius kartu su Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyr. bibliotekininke Rasa Pavilioniene pakvietė į edukacinę veiklą „Vilko socializacija“. Šio edukacinio užsiėmimo tikslas – ne tik sudominti vaikus knygų skaitymu, bet ir paskatinti vaikus mąstyti kūrybiškai ir pozityviai sprendžiant knygos veikėjų problemas. Pasirodo, kad Raudonkepuraitės sutiktas vilkas buvo piktas, nes neturėjo draugų, nemokėjo ir nežinojo, kaip žaisti. Jis netgi nežinojo, kad negalima valgyti senelės, nes niekada nelankė darželio. Bražuolės darželio ugdytiniai kartu su bibliotekininkėmis ne tik spalvomis linksmino vilkus, bet ir lipdė juos iš plastilino bei įkūrė vilkų darželį. Draugiški ir „socializuoti“ vilkai iškeliavo kartu su darželio ugdytiniais, kurie pažadėjo sukurti jiems naujus draugiškus bei tolerantiškus namus.

Bibliotekininkė Rasa Pavilionienė pakvietė darželio vaikučius apsilankyti Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje, kurie nekantraudami laukia naujų pažinčių su knygų veikėjais bei neįprastomis jų istorijomis.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą